Ikzelf speel al een aantal jaren games, voornamelijk op ’t internet tegen anderen tegenstanders. Hierdoor zoek ik wel eens rond naar verhalen die het gamen motiveren of juist afkraken, waarbij ik de helft af en toe niet eens ’t nut van inzie.
Recente stuk wat ik gelezen heb gaat over dat gamers die agressieve spellen spelen overeen komen als een soldaat (Echte soldaat) op een slagveld. Hierbij blijkt dus dat er meer testosteron geproduceerd word, maar alleen als je ’t weet te winnen van een vreemde. Wanneer je tegen iemand speelt die je wel kent, vage kennis of je buurjongen is die waarde een stuk lager. Sorry hoor, wanneer ik m’n maat afschiet (die overduidelijk beter is dan ik) dan hoort hij het wel, dan is mijn testosteron gehalte op top nivo en blijf ik die actie herhalen totdat die gehalte overstroomd.. wat een heerlijk emotie! Tevens is het geval van dit onderzoek maar onder 42 studentes verzorgt. Wie kan mij vertellen dat die 42 personen, gasten van 25-28 jaar die amper zelf kunnen pissen, hun kleren nog netjes word gewassen door mammie en gevouwen terug krijgen kunnen oordelen hoe de andere miljoenen gamers zich voelen tijdens een game!? Daarnaast werd het spel Unreal Tournament 2004 gebruikt voor dit onderzoek, naar mijn weten is er geen ander spel dat zo hectisch is in multiplayer. Dit kan natuurlijk ook mij liggen, misschien hebben ze wel gelijk. Dat 42 gasten kunnen bepalen hoe anderen voelen, misschien weten ze nu ook me nu voel en word dat morgen gepubliceerd op een grote forum waarbij in de details uitleggen wat ik dacht en emoties waren met het schrijven van dit column. Natuurlijk kan dit niet, onmogelijk om dit onderzoek zo te plaatsen met zo’n extreem laag aantal aan test personen. Ik zal ze een stukje helpen over mijn emotie momenteel. – Slappe lach door dit slappe gelul!
Het onderzoek dat een chirurg beter presteert in zijn werk wanneer hij minimaal 3 uur per week games speelt. Met dit onderzoek deden tevens weer een laag aantal personen mee, maar de percentages zijn wel verbluffend te noemen. Nadat ik dit onderzoek gelezen had ben ik nog meer gaan gamen, mijn reactie vermogen is over de top op m’n werk, ik zie alles en iedereen om me heen, alle onverwachte bewegingen sta ik al klaar om te schieten en mocht ik iemand onderuit zien gaan schreeuw ik keihard “Noob!” Zo liep ik een keer in de stad, in een slappe bui met een beker koffie in de hand en een sigaret in de andere. Gaat er voor mij een iets oudere vrouw onderuit over een stuk glad stoepwerk, ik zette een glimlach op en zei luid genoeg: LoL! – Toen had ik door dat te veel gamen niet gezond is en met die conclusie had ik dit onderzoek ook maar aan de kant geschoven. Want zeg nou zelf, het blijft maar een spelletje dames en heren.
’t Volgend onderzoek heeft mijn dag zeker goed gemaakt toen ik dat las op m’n mobiel tijdens m’n pauze. ’t Kop ging als volgt: Gamers rijden roekelozer.. right! Ik bezit een dikke Golf TDI met een opgefokte motor er in gebouwd, spoilers en de rest van de bodyart. Special painting van een blote vrouw op de motorkap en daar scheur ik heen over de A12 vanaf Oberhausen naar DenHaag met m’n voet vlak op de vloer en probeer alles te ontwijken, maar natuurlijk gaat dat te hard. Ik raak hier en daar een auto maar wat maakt dat uit, m’n auto kan toch niet kapot. Stuk of 6 loeiende sirenes achter me aan en ik denk bij me zelf, die raak ik bij Utrecht wel kwijt. Volgens de onderzoekers die 2200 jongeren hebben ondervraagd die veel race spellen spelen zoals Need for Speed of Burnout. Blijken toch wel meer positief te staan over ’t sneller rijden dan personen die geen games spelen zoals de bovenstaande games. In gedachten draaide ik dit gelijk weer om, ik denk dat de roekeloze bestuurders juist die spellen spelen om daar ’t nog even dunnetjes over te doen wat ze daarvoor op de A2 hebben uitgevoerd. Tig auto’s afgesneden, rechts inhalen en dik over de maximum snelheid zitten. Gaat de persoon voor hem niet snel genoeg, dan maar op de bumper kleven en seinen met ’t grote licht… mocht dat nog niet werken, volle hand op claxon totdat hij of zij wel aan de kant gaat. Gamers die geregeld race games spelen kunnen hier en daar wat uitblinken tot een rij gedrag wat aan gewerkt kan worden, maar beoordeel niet in het algemeen met de kop: Gamers rijden roekelozer. Dit onderzoek werd uit gevoerd door het Katholieke Universiteit Leuven (KUL). Voor mij betreft, dikke FlauweKUL!
Natuurlijk zeg ik niet dat games goed is voor de maatschappij, als je kijkt naar World of Warcraft wat duidelijk een serieuze verslaving kan zijn. Dat zeg ik als je kijkt dat er 11 miljoen mensen dat spel spelen. Naarmate de technologie niet stil staat en grafisch steeds meer mogelijk maakt zullen games er heftiger, realistische en agressiever zijn dat laat zeggen 15 jaar terug, waar wij MarioBros zaten te spelen en ook maar voor een uurtje want dan kwamen je vrienden je ophalen voor wat anders te doen. Deze tijden zitten kinderen gemiddeld meer achter de computer dan dat ze buiten zijn om te knikkeren om een voorbeeld te geven. Leeftijd gebonden aan games wilt niet zeggen dat ’t dan ook help, maar het is zeker een richtlijn voor de ouders om te bepalen wat ze wel en niet mogen spelen.
Het spelen van een game gaan op 2 manieren, op de gemoedelijke manier en op een verslavende manier. Speel een game, maar laat de game niet met jou spelen.
No comments:
Post a Comment