Monday, September 21, 2009

معرفی کوتاه سبک های بازی

سلام

در این مطلب به معرفی کوتاه 10 سبک برتر بازی های رایانه ای از جمله : FIGHTING – مبارزه ای , STRATEGY – استراتزی , FIRST PERSON ACTION – اکشن اول شخص , ADVENTURE ACTION – اکشن سوم شخص , RPG – نقش افرینی , PLATFORMER  – پلتفرمر , DRAVING RACING – مسابقه ای رانندگی , RHYTHM MUSIC – موزیکال , SPORTS – ورزشی و PUZZLE – فکری خواهیم پرداخت . البته باید اشاره کنم که بازیهای رایانه ای نیز مانند دنیای موسیقی دارای سبک های بسیار متعدد و گوناگونیست و گاها با انتشار بعضی از عنوان ها شاهد تولد یک سبک نو و جدید هستیم ولی ما در این مطلب به 10 سبک پایه و مادر و در اصل محبوب بین گیمرها خواهیم پرداخت .

FIGHTING – مبارزه ای

سبک FIGHTING یا همون سبک مبارزه ای نیز در بین گیمرها از محبوبیت بالایی بر خورداره این سبک رو میشه یکی از قدیمی ترین سبک های بازی دونست که از همان پیدایش نخستین کنسول های خانگی با بازیهای جذابی که براش عرضه شد طرفداران بسیاری پیدا کرد از بازیهای قدیمی و محبوب این سبک میشه به بازی mortal kombat که از زمان کنسول mega drive متولد شد و از همان زمان طرفداران بسیاری پیدا کرد و هنوز که هنوز این بازی نیز توسط شرکت atari منتشر میشه از دیگر بازیهای محبوب ان زمان میشه به بازی street fighter اشاره کرد . بعد ها و با پیدایش کنسول های  سه بعدی این سبک بازی کمی متحول شد و محیط های مبارزه از حالت دو بعدی به حالت سه بعدی تغیر پیدا کردند و مبارزات هیجان بیشتری به خود گرفت . اکثر بازی های سبک FIGHTING به صورت مبارزات تن به تن طراحی شده و اکثرا نیز میتونید این بازیها رو به صورت دو نفره و یا چند نفره بازی کنید . بیشتر این بازیها گیم پلی ای مبتنی بر دکمه های پشت سر هم با یک ترتیب خاص، که هر ترتیب زنجیری دکمه ها یک اکشن متفاوت را دارد دارند . از بازیهای برتر این سبک میشه به tekken , street fighter 4 , mortal kombat , soul calibur 4 , super smash bros و … اشاره کرد .

STRATEGY - استراتزی

سبک STRATEGY – استراتزی رو میشه یکی از موفق ترین سبک های بازی که اینده پر امیدی رو اکثر کارشناسان براش پیش بینی میکنند نامید . این سبک بازی از زمان کنسول های سه بعدی و pc شکل واقعی به خود گرفت و تا به حال بازی های بسیار زیادی در این سبک عرضه شده اند که گاها بعضی از بازیها به قدری زیبا و گسترده و عالی طراحی شدند که خیلی از گیمرها رو معتاد خود کرده اند . در این سبک بازی کنترل یک دهکده یا شهر یا یک نیرو در بازی به بازیباز محول میشه و حالا بازی باز ها باید با استفاده از فکر خود بهترین استراتزی رو برای پیروزی بر دشمن و یا گسترش قلمرو خود به کار بگیرند . اکثر بازیهای این سبک زاویه دوربینی از بالا خواهند داشت تا زاویه دید بهتری رو به بازی بازها بدهند اکثر بازیهای STRATEGY – استراتزی غالبا برای پلتفروم pc منتشر میشن که علت ان هم کنترل روان این سبک بازیها با موس است و تا به حال این سبک بازی موفق نشده که جایی در بین بازی بازان کنسول های خانگی به دست بیاورد . البته تا به حال بازیهایی نظیر Red Alert و end war تلاش بسیاری کرده اند که این سبک بازی رو با تغیراتی اساسی در گیم پلی در بین بازیبازان کنسولی رایج کنند که تا حدودی هم موفق عمل کرده اند . از بازیهای محبوب و معروف این سبک میشه به بازی های empire : total war , end war , civiization revolution , dawn of war , red alert , halo wars و … اشاره کرد .

FIRST PERSON ACTION – اکشن اول شخص

همانطور که از اسم سبک مشخصه این سبک بازیها دارای اکشن و زد و خورد های بسیاریست . بازی های سبک اکشن اول شخص از طرفداران بسیاری زیادی در بین بازیبازها بر خورداره . در این سبک بازی زاویه دوربین به صورتی خواهد بود که شما تمام تصویر و محیط بازی رو خواهید دید و کاراکتر تحت کنترل شما در بازی قابل روئیت نیست . اکثر بازیهای سبک اکشن اول شخص از حالت مبارزات تیراندازی با سلاح های گرم بهره میبرند . بازیهای این سبک بیشتر بر پایه گیم پلی قوی و درگیر کننده طراحی میشن و اکثرا ( بجز سری بازی half life ) خالی از داستانی قوی و محکم هستند . بیشتر بازی های این سبک نیز یا مسیری کاملا خطی دارند یا اینکه open worlad ( محیط های بازی ) طراحی شدند و بازی باز رو در محیطی باز به نبرد با دشمنان فرا میخونند . از بازیهای برتر این سبک میشه به half life , killzone 2 , black , bioshock ,  call of juarez 2 , call of duty , left 4 dead , resisten 2 , craysis  و … اشاره کرد . اکثر بازیهای سبک اکشن  اول شخص نیز دارای گرافیکی زیبا با موسیقی شنیدنی همراه هستند ولی همانطور که ذکر شد غالبا از داستانی ضعیف و کم رنگ بهره میبرند ولی دارای گیم پلی هیجان انگیز و درگیر کننده هستند که همین امر کافیست که این سبک بازی به راحتی در بین طرفداران بسیار محبوب بشه .

ADVENTURE ACTION – اکشن سوم شخص

بازی های سبک اکشن دارای شاخه های بسیار زیاد و متعددی هستند که از جمله انها میشه به اکشن ماجرایی – اکشن مخفیانه – اکشن ترسناک – اکشن ازادانه و … اشاره کرد البته به طور کلی میشه این سبک رو به دو دسته تقسیم کرد یک , دسته بازیهای اکشن اول شخص و دوم , دسته بازیهای اکشن سوم شخص که در حالت دوم دوربین بازی به جز محیط کاراکتر قابل کنترل که در دستان شماست رو نیز در معرض دید شما قرار میده . بازی های این سبک بر خلاف بازیهای سبک اکشن اول شخص که بیشتر سبک مبارزه ها با سلاح گرم انجام میشه بازی هایی هم هستند که سبک مبارزاتشان بر پایه مبارزات با سلاح های سرد و جادوهای مختلف و حرکات نمایشی با پرش های مختلف و چند ضرب های گوناگون و زیبایی که توسط قهرمانان بازی اجرا میشه تشکیل شده اند . مبارزات در بازیهای این سبک اکثرا گستردگی بیشتری دارند و از داستان قوی و درگیر کننده ای نیز بهره میبرند . از بازی های برتر این سبک میشه به god of war , resident evil , silent hiil , devil may cry gears of war , assassins creed , metal gear solid , dead space , gta و … نام برد .

RPG – نقش افرینی

بازی های نقش افرینی سابقه ای طولانی و قدیمی در بین بازی بازها دارند . بازیهایی که از زمان کنسول نینتندو  SNES منتشر شدند و حالا که سال ها از ان زمان میگزرد هنوز که هنوزه بازی های سبک rpg طرفداران بسیار زیادی دارد . شاید شما هم با شنیدن نام rpg خود به خود به یاد بازی سازان شرکت های معتبر زاپنی بیوفتید و بازی محبوب و پرطرفدار final fantesy . بازی که با ارائه سبکی نو در بازیهای نقش افرینی و مبارزات نوبتی که در گیم پلی خود داشت بسیار زود در بین بازی بازها دارای محبوبیت فراوانی شد تا جایی که تا به حال 12 شماره از بازی با فروش بسیار بالایی که داشته است منتشر شده و به زودی شماره بعدی بازی که اولین شماره در کنسول های نسل جدید به حساب می اید منتشر خواهد شد . بازی های سبک نقش افرینی معمولا دارای شخصیت پردازی قوی و داستان غنی هستند و زمان طولانی گیم پلی بازی که حداقل ان حدود 30 ساعت است باعث شده که طرفداران زیادی پیدا کند . در این سبک بازی شما باید به دنبال کسب مهارت های ویزه و به دست اوردن ایتم های متعدد و … باشید که همین مساله گیم پلی بازی رو به شدت طولانی خواهد کرد . از بازی های محبوب و پرطرفدار سبک rpg میشه به final fantesy , fable 2 , fallut , the worlad ends wite you , valkyria chronicles و … اشاره کرد .

PLATFORMER  – پلتفرمر

نام سبک PLATFORMER  – پلتفرمر رو شاید بسیاری از گیمر ها نشنیده باشند و با ان نا اشنا باشند در حالی که بار ها و بار ها بازیهایی از این دسته رو بازی کرده اند . در این سبک بازی در اصل، پرش بین دو پلتفورم و رسیدن به مقصد را هدف قرار میدهد. در بعضی از بازیها، هنگام گردش بین پلتفورمها ایتمهایی جمع میشوند که این آیتمها، برای محیطهای جدید لازمند . یکی از اولین بازی که در این سبک بازی طراحی شد رو میشه Super Mario 64 نامید . بازیهای سپک پلتفرمر در دهه 80 متولد شدند و در دهه 90 با بازیهایی نظیر Frogs کامل شدند . با اینکه عمر بسیاری از بازی های این سبک گذشته و ما حالا وارد دنیای بازیهای سه بعدی شده ایم اما هنوز هم بازیهای بسیاری در این سبک ساخته میشوند که سر امد انها رو در نسل جدیذ شاهکاری به نام littlebigplanet به خود دیده . از بازیهای مطرح و محبوب این سبک میشه به بازیهایی نظیر littlebigplanet , Super Mario , de blob , prince of persia , castlevania : ooe و … نام برد .

DRAVING RACING – مسابقه ای رانندگی

بازی های سبک DRAVING RACING – مسابقه ای رانندگی از قدمت بسیاری بر خوردارند و از زمان کنسول های دوبعدی مگادرایو و SNES تا به حال بازی های یسیاری در این سبک عرضه شده است . همانطور که از اسم سبک پیداست شما در بازی های این سبک کنترل یک اتوموبیل یا یک وسیله نقلیه دیگر مانند موتورسیکلت رو به دست میگیرید و در پیست های مسابقه به رقابت با دیگر رقبا خواهید پرداخت اما بازیهای این سبک به همین جا ختم نمیشود . شاید شما فکر کنید که بازی های سبک DRAVING RACING فقط و فقط برای مسابقه دادن با دیگر رقبا طراحی میشن و فاقد هر گونه داستان و نواوری هستند با ساخت سری بازی NFS تحول شگرفی در بازی های این سبک ایجاد شد سری بازی NFC مخصوصا قسمت Need for Speed : Carbon با داستان قوی , گرافیک خیره کننده و گیم پلی جذاب و روانش یک بازی کاملا استثنایی رو برای گیمر ها و علاقه مندان به سبک رانندگی پدید اورد که بعدها سازندگان بسیاری با الگو برداری از این بازی خوش ساخت عناوین دیگری رو ساختند . در این سبک بازی که گاها در یست های مسابقه و یا در خیابان های شهر ها باید با رقا رقابت کنید قابلیت ارتقای وسیله نقلیه خود و … رو نیز دارا خواهید بود . از بازی های مطرح و محبوب این سبک میشه به NFS , forza , motorstorm : pacific rift , grid , pure , midnight club : los angels , feul و … اشاره کرد .

RHYTHM MUSIC – موزیکال

سبک بازی RHYTHM MUSIC  – موزیکال رو میشه یکی از سبک های نو پا و تازه ظهور پیدا کرده در بین دیگر سبک ها نامید . خیلی ها این سبک بازی رو با عنوانهای محبوب و معروف guitar hero و rock band می شناسند بازیهایی که با نواوری های خود خیلی سریع این سبک بازی رو سر زبان ها انداختند و خود نیز به یکی از بهترین بازی های سبک موزیکال تبدیل شدند . این سبک مبتنی بر بوجود آوردن ریتم توسط کنترلر، و یا آلات دیجیتالی بازی، و یا رقص روی یک پد مخصوص است . اکثر بازی های این سبک گرافیک و داستان قابل توجهی ندارند ولی تا دلتان بخواهد قطعات موسیقی مختلفی از جمله موزیک های پاپ , رپ , راک و … رو در خود جای داده است . از بازیهای مطرح و محبوب این سبک میشه به بازیهای guitar hero , patapon 2 , audiosurf , rock band و … اشاره کرد .

SPORTS – ورزشی

سبک SPORTS نیز از قدیمی ترین سبک های بازیست و مربوط به رشته های مختلف ورزشی از جمله مسابقات المپیک , فوتبال , تنیس , بسکتبال و … میشه . این سبک بازی نیز طرفداران بسیاری دارد مخصوصا بازیهای فوتبالی ان که در کشورمان نیز طرفداران بی شماری دارد . در این سبک بازی ها شما کنترل یک فرد و یا یک تیم رو در اختیار میگیرید و به رقابت با دیگر رقبای خود میپردازیذ اغلب این بازی ها نیز از کنترل خوبی برخوردارند و شرکت های سازنده تلاش بسیاری میکنند که بازیهایشان مطابق همان رشته ورزشی که بازی رو از ان الگو برداری کرده اند طراحی کنند . بازی های این سبک نیز روز به روز در حال پیشرفت هستند و سازندگان تلاش بسیاری برای طبیعی جلوه دادن بازیها با مدل واقعی رشته های ورزشی انجام میدهند , این تلاشها از گرافیک و جو و محیط بازی گرفته تا گیم پلی و صداگذاری بازی در حال انجامه تا علاقه مندان خود رو در محیط مسابقه حس کنند . از بازی های محبوب و پر طرفدار این سبک بازی ها میشه به سری بازی FIFA , سری بازی winning eleven  , سری بازی NBA , سری بازی NHL , سری بازی MLB و … اشاره کرد .

PUZZLE – فکری

بازی های سبک پازل بازیهایی هستند که غالبا بازی بازها رو به چالش و تفکر کردند وا می دارند و بعضی از عنوان ها هم به قدری سخت و پیچیده طراحی میشوند که فقط افراد باهوش و با حوصله توانایی بازی کردن این جور بازیها رو دارند .  این سبک بازی ها اصلا احتیاجی به تحرک ندارند و اکثرا به حل کردن معماهای پیچیده از جمله پازل , جورچین , کارت و … محدود میشوند . بازی های این سبک معمولا داستان های پیچیده ای ندارند و اکثرا نیز برای پلتفروم pc منتشر می شوند . از بازی های محبوب و مطرح این سبک میشه به بازی هایی نظیر wii fit , boom blox , echochrome , trauma center و … اشاره کرد .

No comments:

Post a Comment